IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвикателството пред алтернативния туризъм в България е човешкият ресурс

Ако искаме да усетим чара на българската храна и българското гостоприемство, очевидно трябва да отидем в планините и селата, твърди експерт

14:57 | 30.03.18 г.
Предизвикателството пред алтернативния туризъм в България е човешкият ресурс

Голямото предизвикателство пред алтернативния туризъм в България е човешкият ресурс. Това коментира  Любомир Попйорданов от Българската асоциация по алтернативен туризъм в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него целият икономически и маркетинг фокус у нас трябва да бъде насочен към малките дестинации. „Трябва да престанем да говорим за курортите и да променяме нормативите, защото курортите имали нужда от промени в Закона за туризъм“, коментира още Любомир Попйорданов. 

По думите му българският човешки ресурс се унищожава със страшна сила.

„Отблъскваме съвременните българи, не им създаваме кариерни възможности в туризма. Българското хотелиерство продължава да се развива по най-допотопния начин, като модели на управление и мениджмънт“, посочи още гостът.

Попйорданов допълни, че в курортите ни храната и виното не са български, a такива има само в къщите за гости.

„Така че ако искаме да усетим чара на българската храна и българското гостоприемство, очевидно трябва да отидем в планините и селата, в малки къщи за гости, в малки хотели, където хората наистина обръщат внимание на тези неща. Това са нашите средства за продажба на България“, обясни експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още