IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще изчезне ли масовият туризъм?

Нужно е повече стимулиране на вътрешния туризъм, както и повече усилия в използването на безконтактни технологии, твърди експерт

18:17 | 22.01.21 г.
Ще изчезне ли масовият туризъм?

Златните години в масовия туризъм може би никога няма да се върнат, но поне можем да се опитаме да се приближим до тях. За тази цел обаче ще са ни нужни адаптация, сигурност, превенция, персонализирани решения и безконтактни технологии. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и ПР експерт в областта на туризма.

„Не бих говорила за изчезване на масовия туризъм, а по-скоро за преосмисляне, промяна, търсене на алтернативен и устойчив туризъм“, обясни тя.

По думите ѝ е нужно повече стимулиране на вътрешния туризъм, както и повече усилия в използването на безконтактни технологии.

Алексива добави, че браншът очаква по-бързото отваряне на границите и рестарт на „най-засегнатия от пандемията бизнес“.  

„Трябва да мислим не толкова за забраните, а с какво можем да ги заменим. Един от отговорите е търсене на алтернативен устойчив туризъм“, каза гостът.

Според нея очакванията, че големите събития никога няма да се върнат в предишния си мащаб са основателни, но вероятно проблемът ще се реши с промяна на фокуса и целевите групи. „Вероятно браншът ще се насочи към това, за което се говори от доста години насам –здравен, спа и  wellness туризъм”, коментира Алексиева.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още