IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Спасов: Пазарът на електромобили не се развива лесно

Не е достатъчно да се развива само мрежата на зарядните станции, коментира шефът на „еМобилити Интернешънъл“

17:15 | 24.02.18 г.
Стефан Спасов: Пазарът на електромобили не се развива лесно

Интерес към електромобилите има, но не е лесно този пазар да се развива. Проблемът по-скоро е в това, че хорта не знаят какво представляват електроавтомобилите и какви са ползите от използването им. Това каза Стефан Спасов, изпълнителен директор на „еМобилити Интернешънъл“  и "УАБ Райд Шеър" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

В момента имаме около 100 точки за зареждане в цялата страна, като целта ни е да имаме национално покритие, което вече сме постигнали, като за съжаление нямаме реална конкуренция в България. Ние имаме единствената  инфраструктура, която е интегрирана в една умна платформа, която управлява всички зарядни станции, обясни още той.
„за да развиваме такъв тип бизнес, трябва да подходим малко по-комплексно. Не можем да подходим само с развиване на мрежата на зарядните станции или на бизнеса с автомобилите. Трябва да покрием целия спектър в тази индустрия и по тази причина даваме на оперативен лизинг под наем тези автомобили на бизнес клиенти“, коментира още Спасов.

Вижте повече във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още