IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо международните петзвездни хотелски вериги избират София?

Искаме да поставим българската столица на световната карта на хотелската индустрия, посочи Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София

17:40 | 04.07.18 г.
Защо международните петзвездни хотелски вериги избират София?

София привлича международните хотелски вериги с благоприятната среда за инвестиции, политическата стабилност, ниските данъци и високото ниво на образование. Това каза Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„София има много благоприятна среда по отношение на инвестициите. Конкуренцията е доста по-слаба в сравнение с други държави от Евросъюза. В същото време страната е част от ЕС и може да разчита на големи пазари като  Русия, Турция и Близкия Изток", каза той.

Според Зукала политическата стабилност в страната също е важна, а влияние оказва и фактът, че корпоративният данък е едва 10%, което е една от най-ниските ставки в Европа.

"Нивото на образование е високо. Според някои проучвания 25% от българите са завършили университет“, каза той и допълни, че столицата ни има голяма полза от навлизането на пазара на международни брандове, защото конкуренцията между веригите ще бъде силна и това ще доведе до повишаване на качеството на услугите.

„Винаги съм смятал, че конкуренцията е нещо положително. Ако сте сам на пазара, вие ще бъдете лидер и ще поддържате едно ниво. Но, ако на пазара стъпят конкуренти, като „Хаят“, вие трябва да се борите за своя пазарен дял и да поддържате високо ниво на услугите си. Дори и хотелите, които не работят под шапката на международен бранд, ще подобрят своето ниво и услуги“, убеден е мениджърът на InterContinental София.

Анджело Зукала обяви, че желанието на InterContinental е да постави българската столица на световната карта на хотелската индустрия.

„Ние разполагаме с над 100 млн. клиенти в нашата лоялна програма, които ще разберат, че и в София има наш обект“, посочи той.

Вижте повече във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още