Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

ДНСК ще обжалва във Върховния административен съд рестарта на „Златен век” *

Административният съд в София отмени заповедта за спиране на строежа на 30 юли

ДНСК ще обжалва във Върховния административен съд рестарта на „Златен век” *

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е внесла касационна жалба до Върховния административен съд във връзка с решението на Софийския административен съд по казуса „Златен век”, съобщиха от ведомството. 

С решение от 30 юли на Административния съд в София бе отменена като незаконосъобразна заповед от 15 април на началника на ДНСК, с която е наредено спиране заради нарушения на строежа на сградата "Златен век". С нея е наредено спиране и на незаконен строеж на изкоп/насип в съседен имот за обществено обслужване, подземен гараж и трафопост, извършвани от "Артекс инженеринг" АД. 

Още по темата

ДНСК счита, че е нарушен материалният закон. За да постанови решението си, съдът е приел, че са допуснати административно-производствени правила, които са в противоречие с материално-правните разпоредби и несъответствие с целта на закона.

Строителният контрол обжалва тези изводи на съда с доказателствения материал по делото в неговата цялост. 

„Очаквахме ДНСК да се съобрази с решението на съда и да не обжалва едно толкова явно и недвусмислено от правна гледна точка решение... Бизнес проектът „Златен Век“ се равнява на 0,2% от брутния продукт на страната ни и има своя малък, но важен принос за запазването на добрите показатели на нашата икономика...“, посочва се в позиция на „Артекс“, изпратена до медиите.  „Всички документи и разрешителни, касаещи строежа на сграда „Златен век“ са изрядни и валидни..... очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на сграда „Златен Век“, пише още в позицията.*

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

6
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Кой ще плати сега на Артекс за загубеното време, шефа на ДНСК от заплатата си може би? Ами не се прави така, сградата е наполовина построена, вече законна или не трябва да се завърши, никой няма полза от гол строеж да стои там вовеки. Това което ДНСК трябваше да направи е просро да наложи глоба и да ги остави да си завършат сградата, така хем пари в бюджета хем жилища за столичани щеше да има...

Още от България
Кога ще бъдат възможни вътрешни полети от Русе и Пловдив?