Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

До края на февруари МС трябва да изготви законопроект за поземлените отношения

Нови разпоредби ще трябва да се изготвят относно собствеността, ползването, опазването и управлението на земеделските земи в България

До края на февруари МС трябва да изготви законопроект за поземлените отношения

Снимка: Pixabay

До края на февруари 2019 г. министърът на земеделието и храните, след необходимото обществено обсъждане, трябва да внесе в Министерския съвет проект на единен законодателен акт, уреждащ обществените отношения в земеползването - относно собствеността, ползването, опазването и управлението на земеделските земи в България, реши парламентът.

Депутатите одобриха промени в сроковете на вече прието решение на Народното събрание от 19 септември 2017 г. във връзка с разисквания по питането на депутати от левицата към ресорния министър за създаване на ред в поземлените отношения, предаде БТА. 

Още по темата

В изпълнение на решението от 2017 г. е разработен проект на Закон за поземлените отношения и опазването на земеделските земи, който е бил представен на заседание на парламентарната Комисия по земеделие на 10 октомври.

По време на дебатите е станало ясно, че обхватът на представения законопроект съществено се различава от обхвата, посочен в решението на Народното събрание от миналата година. Затова депутатите от комисията са се обединили около становището да бъде удължен срокът за изработването на такъв законопроект. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Вписването в имотния регистър ще е по идентификатор на имота