IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е най-голямата сделка на наемния офис пазар в нова сграда у нас за 2021 г.?

"Кока Кола Юропасифик Партнърс" ще наеме 9300 кв. м в комплекса Garitage Park, където ще се помещава центърът ѝ за споделени услуги

15:11 | 29.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Garitage Park</em></p>

Снимка: Garitage Park

"Кока Кола Юропасифик Партнърс България" (CCEP) е наела 9300 кв. м офис площи в комплекса Garitage Park за нуждите на своя Център за споделени услуги в София, съобщават от компанията.

CCEP ще заема три от шестте етажа в четвъртата и най-нова офис сграда в комплекса с капацитет за малко над 1000 работни места. Очаква се новото офис пространство да бъде напълно готово за използване до края на 2022 г.

Garitage Park е първият проект в Централна и Източна Европа, получил сертификат BREEAM Excellent, и си поставя за цел да намали въглеродния си отпечатък с помощта на енергийноефективни решения като инсталиране на слънчеви панели и зарядни станции за електромобили. Това е в унисон с целта на CCEP да намали въглеродния си отпечатък с 30% до 2030 г. и да постигне нетни нулеви емисии на парникови газове до 2040 г.

"За Garitage Park това е изключително важно постижение, което идва в момент, когато се променят изискванията и използването на офис сградите. Нашият проект е избран след задълбочен и конкурентен процес на подбор с редица имоти в града", отбелязва Давид Давидов, управляващ съдружник в Garitage Park.

Според консултантската компания CBRE, която е съветвала страните по сделката, това е може би най-голямата наета площ в нова сграда през 2021 г.

"Кока Кола Юропасифик Партнърс България" е една от водещите компании за потребителски стоки в света, като обслужва 600 млн. потребители в 29 страни.

В България CCEP подкрепя всичките си европейски бизнес звена като Център за споделени услуги (Shared Services Centre) и Център за усъвършенстване (Centre of Excellence), предимно в областта на финансите, както и в областите управление на човешките ресурси, бизнес процеси и технологии, мениджмънт на офисите, правно обслужване, риск и сигурност.

В България компанията разполага с два офиса в София и Варна, в които работят над 1000 души.

Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс с площ от 167 хил. кв. м. Проектът се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва 95 хил. кв. м офис площи, 60 хил. кв. м жилища, 90 хил. кв. м паркова среда с езеро, детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, 4500 паркоместа, спортен център с басейн, спортна зала с капацитет от 1700 места, супермаркет, ресторанти, кафенета.

CCEP е поредната компания, която обявява преместването си в нова офис сграда през тази година. Миналата седмица такова съобщение направи и Първа инвестиционна банка, която мести централния си офис в "София Тех парк". По-рано през годината софтуерната компания SAP купи офис сградата Park Lane Office Center в квартал "Лозенец", където ще събере всичките си служители. В същата сграда като наемател се намира и застрахователната компания Allianz, която миналата година събра там всичките си над 600 служители, които преди това се намираха на девет различни локации. 

Тази година офис пазарът у нас е доминиран от сделки за релокация от стари към по-модерни офис площи или удължаване на стари наемни договори, а според консултантите старите офиси трудно ще намират наематели. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още