IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EIT Health удължи срока на конкурса за иновативни стартъпи в медицината до 15 май

Одобрените кандидатури ще получат обучение и безвъзмездно финансиране в размер на 8000 евро

09:44 | 15.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

EIT Health удължи срока за кандидатстване в конкурса за статъпи InnoStars Awards до 15 май. InnoStars Awards е насочено  към микро и малки предприятия, спинофи и стартъпи в секторите на здравеопазването и IT, които вече имат прототип или минимум жизнеспособен продукт (MVP).

Одобрените кандидатури ще получат менторство и обучение, както и безвъзмездно финансиране в размер на 8000 евро, съобщиха от EIT Health, която е една от най-големите инициативи в световен мащаб в областта на здравеопазването.

Безвъзмездните пари са за бизнес развитие, регистрация на продукта, писане на бизнес план и за придобиване на предприемачески опит в реална среда от група експерти.

Първите три най-успешни екипи ще получат 60 000 евро. Победителят в конкурса ще получи 25 хил. евро, втората награда е 20 хил. евро, а третият отбор – 15 хил. евро, за да разработи своя продукт или прототип.

Първите шест отбора могат да представят своите проекти на международно жури, включващо представители на основните партньори на EIT Health.

Пътят към Китай

EIT Health дава възможност и на по-развити стартъпи и малки и средни компании, които са насочени към пазара в Китай с програмата си Go2China. Програмата предоставя вътрешно познание за пазара, срещи с компании за рисков капитал, както и с представители на високо равнище в правителството в Шенжен, който се смята за център на света на електрониката, също така известен като ” Силиконовата долина ” на Азия.

Потенциалните кандидати от сферата на здравеопазването можат да се включат в конкурса до 14 май.

За здравеопазване с добавена стойност

Целта на EIT Health е да допринесе за развитието на стартиращи компании по време на своите обучения.

Осемседмичната европейска програма за валидиране в ранна фаза Smart Ageing Bootcamp е насочена към продукти или услуги, предназначени за подобряване на живота на възрастни хора, с фокус към потребители на възраст над 50 години.

Решенията могат да бъдат в областта на медицинските технологии, биотехнологиите или дигиталното здраве и могат да включват самоуправление на здравето, интервенции в начина на живот, преодоляване на функционални загуби и лечение и управление на хронични заболявания.

Обучението включва 11 посещения на клиенти, стартиращи фирми и инвеститори, както над 500 срещи. Срокът за подаване на кандидатури е 12 май.

Реализация на иновативни проекти

Venture Lab е четиримесечна акселераторна програма, базирана в Будапеща, за екипи с първоначални идеи и малки и средни компании в областта на биотехнологиите, медицинските технологии, електронното здравеопазване, науката за живота и здравеопазването.

Подкрепяните проекти са на етапа на зараждане, инкубация или ранно развитие. Целта на програмата е да се развият индивидуални и екипни бизнес компетенции и да се осигури обучение в областта на проучванията и развитието на бизнес възможности. Срокът за кандидатстване е 11 юли.

EIT Health е една от най-големите инициативи в световен мащаб в областта на здравеопазването и е с подкрепата на Европейския комитет и Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Целта ѝ е да развива устойчиво здравеопазването и по този начин да подсигури бъдещи условия за по-здравословен начин на живот и благоденствие на хората в цяла Европа.

Сред членовете на EIT Health са най-добрите европейски здравни и фармацевтични компании, университети за естествени науки и научноизследователски институции.

С бюджет от 2 млрд. евро, през следващото десетилетие EIT Health ще инвестира целенасочено в най-добрите предприемачески таланти и творчески умове в Европа, за да насърчи разработването и пускането на пазара на решения за „умни“ продукти и услуги в сектора на здравеопазването, насочени към с предизвикателствата, наложени от демографските промени и застаряващите общества.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още