IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кои са най-работливите градове по света?

Данните на UBS опровергават мита, че германците са най-работливата нация в света

22:50 | 06.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Според широко разпространеното схващане германците са едни от най-работливите и дисциплинирани народи по света. Статистиката обаче показва друго.

Според актуално проучване на UBS първото място принадлежи не на друг, а на индийците и най-вече на живеещите в мегаполиса Мумбай, които както изглежда работят много повече от германците. За да сме точни – почти двойно на тези, които живеят във Франкфурт.

Швейцарската банка обединява данните си в класация, която подрежда „най-работливите“ градове в света.

Данните, обобщени в графика от Statista, показват, че жителите на Мумбай работят годишно 3315 часа. Независимо от труда, който полагат обаче платените им почивни дни са средно едва 10,4.

По отношение на работни часове годишно българската столица София се нарежда на 42-ро място от 77 града със 1901 работни часа годишно. В същото време столичани почиват платено средно 24,3 дни в годината.

Въпреки разбиването на мита за германците, то едно клише остава непокътнато. Според данните жителите на Вечния град Рим със сигурност предпочитат да се радват на живота пред това да стоят на работните си места, тъй като според данните те работят най-малко – 1581 часа годишно, заемайки предпоследното място. След тях са само жителите на Лагос с 609 часа.

От UBS посочват, че за проучването си са разгледали дейността в 15 различни професии, които представляват състава на естествената работна сила в европейска държава. Това означава, че са интервюирани шофьори на автобус, мениджъри, учители, медицински персонал и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още