IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирански министър обеща правителството да се вслуша в исканията на протестиращите

Засега няма информация за нови протести в столицата в сряда на фона на сериозното полицейско присъствие

12:32 | 03.01.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Иранският министър на труда Али Рабей обеща да се вслуша в исканията на протестиращите, които завзеха улиците през последната седмица, макар че държавна медия обяви, че са били организирани контрапротести в подкрепа на правителството, съобщава Bloomberg.

Всички носим отговорност, когато става въпрос за последните събития“, заяви министърът на труда и социалните дейности Али Рабей според държавната агенция IRNA. “Правителството и властите ще се вслушат в исканията на хората и ще положат всички усилия да ги материализират“.

Засега няма информация за нови протести в столицата в сряда на фона на сериозното полицейско присъствие. Около 20 души, включително няколко полицаи, загинаха откакто избухнаха протестите миналата седмица.

Протестите ускориха разговорите в администрацията на американския Доналд Тръмп за налагане на нови санкции върху Иран, като президентът се възползва от кризата, за да оправдае опозицията си срещу ядреното споразумение от 2015 г.

Полуофициалната агенция Islamic Students News Agency съобщи, че в много провинции се провеждат „спонтанно“ организирани проправителствени демонстрации. Шествията в подкрепа на управляващото статукво в Иран често биват организирани от властите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
Ей за това говорих в предния си коментар :) ''Иранският министър на ТРУДА Али Рабей обеща да се вслуша в исканията на протестиращите. ''Правителството и властите ще се вслушат в исканията на хората и ще положат всички усилия да ги МАТЕРИАЛИЗИРАТ'' Винаги става дума за пари. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
mvr0306
преди 6 години
Опит за удар по Русия спрямо действията на Иран и Русия в Сирия. Щом започвам да слушам за "режима", "диктатурата", "желанията за свобода" ясно ми е кой е организатора. Някой усложливо пропуска факта че Иран е истинска демокрация спрямо важния съюзник на САЩ в Залива...За там никога не слушаме думичките "диктатура" и "режим"; там са само "управляващите"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още