IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон е готов да увеличи продажбата на оръжия за Украйна

Кърт Волкър твърди, че все още има голяма пропаст между САЩ и Русия по въпроса как да бъдат разположени умиротворителните сили на ООН

18:30 | 01.09.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Донецк. Снимка: Ройтерс</em></p>

Донецк. Снимка: Ройтерс

В екслузивно интервю за вестник The Guardian бившият посланик на Съединените щати в НАТО Кърт Волкър, а сега специален пратеник в Украйна заявява, че Вашингтон е готов да увеличи продажбата на оръжия в Украйна за военноморските и военновъздушните сили на страната, за да се защитят от източните сепаратисти, подкрепяни от Русия, предаде БНР.

Кърт Волкър заявява, че все още има голяма пропаст между САЩ и Русия по въпроса как да бъдат разположени умиротворителните сили на ООН, за да се сложи край на 4-годишната война и прогнозира, че Владимир Путин ще изчака до президентските и парламентарни избори в Украйна догодина преди да преосмисли позицията си в преговорите. 

Според Волкър обаче този път времето не е на страната на Путин, като по думите му прозападните и антируските чувства в Украйна се засилват с всеки изминал месец. Той допълва, че администрацията на Доналд Тръмп е напълно готова да направи следваща крачка, като снабди украинската армия с много по-модерни оръжия, отколкото вече доставените противотанкови ракети през април.

„Всяка седмица загиват войници, защитавайки собствената си страна и е съвсем естествено Украйна да подсилва армията си, да търси помощ и други страни да ѝ я предоставят“, посочва Волкър.

Вестникът припомня, че през май американският Конгрес е одобрил 250 милиона долара военна помощ за Украйна през 2019 година, допълва Националното радио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
serafima
преди 5 години
Защо ФАЩ да не пpодават на укpаинците оpъжие?? Хем ще спечелят, хем Укpайна е далече от ФАЩ (ФАЩ предвидливо винаги води войни далече от териториите си), хем е близо до Pусия. А хохлите са безумни. Те можеха да си направят изводи от политиката на ФАЩ към тях още от времето на Виктория Нюланд -*** the EU! - помните ли? И какво добро се случи на украинците? Единствени те не са достигнали още равнището си на БВП от времето, когато бяха част от СССР. Избиване, разрушаване и фашизъм. Кеф за чичо САМ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
Sinuhe from Egypt
преди 5 години
Макейн си отиде но макейщината си остава,макар и под друго име.САЩ се чудят на кого да си пласират старите оръжия и използват украинците,като пушечно месо в рекламите си за него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още