Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

„Еврохолд“ внесе жалба в Административния съд срещу решението на КЗК

Холдингът запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си

„Еврохолд“ внесе жалба в Административния съд срещу решението на КЗК

Снимак: Ройтерс

Дружеството „Еврохолд България“ АД заяви в съобщение до медиите, че ще защитава интересите на своите акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за забрана на сделката за придобиване на активите на „ЧЕЗ Груп“. 

Още по темата

„Еврохолд“ внесе жалба в Административния съд – София област, посочвайки, че чешката енергийна група също е предприела административни мерки срещу решението на регулатора.

В прессъобщението още се посочва, че „Еврохолд“ продължава изпълнението на обявената през октомври стратегия за създаване на силна регионална ютилити компания в рамките на холдинга по модела на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД (EИГ). Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Investor припомня, че в края на октомври КЗК не разреши на „Еврохолд“ да купи българските активи на ЧЕЗ.

На база постъпилата информация и доказателства в хода на проучването Комисията установи, че нотифицираната сделка ще породи конгломератни ефекти на застрахователния пазар и на електроенергийния сектор.

Планираната сделка ще доведе до съществено увеличаване пазарната мощ на концентриращите се предприятия, които ще имат възможност да действат в значителна степен независимо от своите конкуренти, посочват още от КЗК.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" отчитат срив на продажбите на БНЕБ