IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия също обмисля да строи бежански центрове по границите си

След споразумението в Германия Виена взима мерки за защита от миграционните потоци от Италия и Словения

10:51 | 03.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След решението на Германия да създава специални центрове по границата си с Австрия, за да се защити от мигрантите, Виена също обмисля мерки за ограничаване на потока. Това става ясно от позиция на австрийското правителство, цитирана от RTE.

Късно в понеделник коалиционните партньори в правителството на Германия се разбраха за промени в политиката за миграцията. Ако това решение стане официална позиция на Берлин, то Австрия е "длъжна да предприеме мерки, с които да бъдат избегнати щети за Австрия и австрийския народ".

Според изявлението Виена на свой ред ще изгради беженски центрове основно по южните си граници - с Италия и Словения.

RTE напомня, че двете управляващи партии в Германия се разбраха, че ще изградят транзитни центрове за бежанци по границите си, в които ще настаняват мигранти, получили убежище в друга държава от ЕС. Те ще бъдат връщани обратно по силата на двустранни споразумения, които Германия ще сключи с другите в общността.

Миграцията ще е един от основните приоритети за Австрия в следващите шест месеца, когато поема поста ротационен председател на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още