Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Британската зелена стратегия може да не е достатъчна за екологичните амбиции

Документът предвижда намаляване на въглеродните емисии с 80% до 2050 година

Британската зелена стратегия може да не е достатъчна за екологичните амбиции

Снимка: Архив Ройтерс

Стратегията за развитието на зелената икономика на Великобритания, която предвижда намаляване на емисиите въглероден диоксид, може да се окаже недостатъчна за изпълнението на поставените цели, смятат депутатите от комисия в местния парламент, пише Ройтерс.

Още по темата

В документа, приет миналата година, е предвидено насърчаване на инвестициите в проучване и иновации за ограничаване на дейностите, които водят до глобалното затопляне. Той предвижда намаляването на емисиите от британската икономика с 80% спрямо нивата от 1990 година до 2050 година.

През 2017 година произведената електроенергия от нисковъглеродни източници се удвои спрямо нивата от 2009 година и достигна рекордните 50% от потребяваната.

Но има сигнали, че инвестициите в зелени централи се свиват в последните две години. Годишните инвестиции в чиста енергия във Великобритания са на своето най-ниско ниво от 2008 година насам.

Според оценка на британските депутати при това положение е под въпрос дали страната ще успее да постигне целите, които си е поставила до 2023 година.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕС е вложил излишно 3,8 млрд. евро за подобряване на управлението на въздушното движение