Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Бундесбанк казва "не" на облекчаване на гръцкия дълг

Според Германската централна банка по-скоро е нужен надзор на Гърция за преходния период след излизането от програмата за финансово подпомогане

Бундесбанк казва "не" на облекчаване на гръцкия дълг

Снимка: Архив Ройтерс

Германската централна банка Бундесбанк смята, че не са необходими мерки за облекчаване на гръцкия дълг и че по-скоро е нужен надзор на Гърция за преходния период след излизане на страната от програмата за финансово подпомогане, чийто срок изтича през август, съобщава Нюз.ин, цитиран от БТА. 

Още по темата

В месечния си анализ за Гърция Бундесбанк отбелязва, че Гърция е надвишила много поставените цели за първичен бюджетен излишък и че това е основание да се прецени, че на страната не са необходими допълнителни мерки за облекчаване на нейния дълг. 

Германската банка обаче предупреждава за опасността реакциите на пазарите да блокират динамиката на извършваните от Гърция реформи. 

Гърция затъна във финансова криза през 2010 г. и беше принудена да договори три спасителни пакета досега. В замяна страната трябваше да прокара строги реформи, които съществено намалиха доходите на много гърци.
Настоящата и както се очаква последната спасителна програма изтича през август, след което Гърция планира да започне да се финансира от пазарите.  

По статията работиха: автор Екип на Investor.bg , редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕК въвежда годишни доклади за върховенството на закона в държавите от ЕС