IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank се провали на стрес тестовете в САЩ

Според Фед американското подразделение на банката има значителни слабости в капиталовото планиране

11:45 | 29.06.18 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американското подразделение на Deutsche Bank не успя да премине през регулаторните стрес тестове на Федералния резерв, според които германският кредитор има „значителни слабости в капиталовото планиране“, съобщава Wall Street Journal.

Резултатите, представени късно в четвъртък, са втората част от годишните банкови стрес тестове на Фед, които показват дали регулаторът одобрява плановете на кредиторите за увеличаване на програмите за обратно изкупуване на акции или за изплащане на дивиденти на акционерите. Deutsche Bank е единствената банка от втория кръг на Фед, която директно се провали на тестовете.

Фед заяви, че Deutsche Bank има „широко разпространени и критични недостатъци в практиките си за капиталово планиране“. Регулаторът посочи, че кредиторът не разполага с възможности да прогнозира приходите и загубите на ключови бизнес линии и не се справя достатъчно добре с контрола за управление на риска.

Слабостите са предизвикали опасения за способността на американското подразделение на банката „ефективно да определя капиталовите си нужди за бъдещи периоди“, заяви Фед. Подразделението в теста включва голяма част от операциите на банката в САЩ, включително голямата ѝ американска платформа за търговия.

Акциите на банката поскъпват с 2,56% сутринта в петък след новината до 9,29 евро за книга.

Deutsche Bank каза в свое изявление, че продължава да бележи напредък по отношение на способностите си в капиталовото планиране, контрола и инфраструктурата. Тя допълни, че резултатите от тестовете на Фед „няма да засегнат капиталовите действия, например изплащането на дивиденти или други капиталови разплащания“ от компанията майка.

Германската банка, която отбеляза три последователни години на загуби след данъците, включи минимален дивидент в капиталовото си планиране, докато се преструктурира и намалява разходите. Тъй като компанията майка изплаща малък дивидент, ефектът от невъзможността американското подразделение да прехвърли дивиденти у дома е по-слаб, казват анализаторите.

Това бе първата година, в която резултатите на Deutsche Bank и други чуждестранни банки, участващи в тестa, бяха обявени публично.

Иначе Фед одобри капиталовите планове на 34 кредитора, което им позволява да използват допълнителен капитал за обратни изкупувания на акции, дивиденти и други цели, предава Ройтерс.

Това включва местни имена като JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и Wells Fargo, както и големи регионални кредитори като Capital One Financial, PNC Financial Services Group и U.S. Bancorp.

Топ регулаторът в страната каза, че е одобрил при определени условия капиталовите планове на Goldman Sachs и Morgan Stanley, чиито капиталови нива са били негативно засегнати по време на теста от миналогодишните промени в данъчния кодекс на САЩ.

Тези банки ще запазят нивата си за разпределение на капитала в съответствие с платеното през последните години, за да засилят капиталовите си буфери, казва Фед.

След обявяването на резултатите Morgan Stanley посочи, че ще разпредели 6,8 млрд. долара в съответствие с миналогодишното плащане.

Goldman Sachs заяви, че ще върне до 6,3 млрд. долара, включително 5 млрд. долара чрез обратно изкупуване на акции и 1,3 млрд. долара в дивиденти, които ще се повишат до тримесечно ниво от 85 цента на акция от 80 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Те па руските олигарси само ДойчеБанк ползват. И през Лондонските. Американските банки видят ли руски пари - бягат като дявол от тамян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
Ironhorse
преди 5 години
Дойче банк май плати няколко милиарда долара глоба, защото е нарушила ембаргото срещу Иран, преди има няма 2 или 3 години.Таи банка е ползвана и основно от руските олигарси ... така че май се задава нова глоба.За 13 години управление Меркел натвори огромни скандали.Дизелгейт и мигрантите са само двата, за които сега знаем, а колко още има ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Jorkata
преди 5 години
Лееелее каква изненада...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 2
red6
преди 5 години
Чудничко, а всички други хамерикански банки са цъфнали и вързали. И добре, че великият им президент смъква регулациите. Все пак Лемън Брадърс бяха лоша комунистическа банка и взривът и беше "фейк нюз" :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още