IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГСДП има нужда от повече време, за да реши за миграционното споразумение

Лидерът на ГСДП Андреа Налес и нейният съпартиец и финансов министър Олаф Шолц заявиха пред репортери, че е постигнат „напредък“, но е необходимо още време

23:30 | 03.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Олаф Шолц (вляво), Андреа Налес (център) и Ангела Меркел (вдясно) преди днешната си среща <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Олаф Шолц (вляво), Андреа Налес (център) и Ангела Меркел (вдясно) преди днешната си среща Снимка: Ройтерс

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) заяви, че се нуждае от повече време, за да обмисли споразумението за миграционната политика между коалиционните й партньори в управлението - Християндемократическия и Християнсоциалния съюз, преди да даде одобрението си за него, предаде БТА.

След среща в Берлин на ръководствата на трите партии от управляващата коалиция лидерът на ГСДП Андреа Налес и нейният съпартиец и финансов министър Олаф Шолц заявиха пред репортери, че е постигнат „напредък“, но е необходимо още време. Те добавиха, че коалицията ще се събере отново в четвъртък вечер.

ГСДП има по-специално резерви към намерението да бъдат обособени транзитни центрове за кандидатите за убежище по границата с Австрия, защото партията не иска те да са от затворен тип.

По-рано днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че споразумението за миграционната политика на Берлин, което беше сключено късно снощи между лидерите на управляващата консервативна група в Берлин, изглежда в унисон с европейското законодателство.

„Не съм го изучавал в детайли, но на пръв поглед – а аз поисках правния отдел да го погледне, ми изглежда, че е в унисон със законодателството“, заяви Юнкер по време на пресконференция в Европейския парламент в Страсбург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още