IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар е обещал на Турция инвестиции за 15 млрд. долара

Срещата на Ердоган с емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани е продължила над три часа

18:58 | 15.08.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Властите на Катар имат намерение да инвестират в икономиката на Турция 15 млрд. долара, съобщи днес източник от турското президентство, цитиран от световните агенции, цитирани от БТА.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани разговаряха днес в президентския дворец в Анкара. Двамата обсъдиха двустранните отношения и регионални въпроси. Емирът на Катар заяви, че Катар има намерение да инвестира в Турция 15 млрд. долара, посочи източникът.

Анадолската агенция информира, че срещата на двамата лидери е продължила над три часа.

На срещата присъства и турският министър на финансите Берат Албайрак. По време на разговорите са били обсъдени и въпроси, свързани с борбата срещу тероризма, информира турската телевизия НТВ.

Посещението на емира на Катар в Турция се осъществява на фона на кризата в отношенията ѝ със САЩ и драстичното поевтиняване на турската лира, отбелязват световните агенции. 

Tамим бин Хамад Ал Тани е в Турция, за да покаже голямата подкрепа на Катар, каза днес катарският посланик в Анкара Салем Мубарак Шафи Ал Шафи, цитиран от DPA.

Катар ще продължи да стои до турските си братя, както направи по време на опита за преврат през 2016 г., посочи още Ал Шафи.

Той добави, че катарски граждани са купили милиони турски лири, за да подкрепят Анкара в сегашната ситуация. 

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 5
Momchil_Matev
преди 5 години
Каква сладка групичка - Катар, Иран, Русия, Турция... Всичко щеше да е точно, но последната от тях няма петролни залежи :DА Катар пък все още е в дипломатическа изолация и имат интерес да похарчат едни дребни пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
20-30, ама в отчетите са 20-30к. пак си е нещо ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
gembirdkz
преди 5 години
Нашия премиер ходи ,върне се и вика ще залеем пазара с агнешко в близкия изток,мине време пък се разбере че нищо не е направил,най обаче умъртвил животинките на бабите и клетите хора с по 20-30 агнета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още