IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонското Сити очаква завръщането на служителите си

Много от работещите във финансовия център очакват офисите им да бъдат основно мястото, на което се срещат с клиенти

13:39 | 30.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансовият център на Европа, лондонското Сити, прилича на призрачен град в последните месеци, след строгите ограничения, свързани с пандемията от коронавируса, пише Ройтерс. Но Великобритания се готви за смекчаване на мерките и очакванията са служителите да започнат да се завръщат в празните офиси.

Но едва ли животът ще бъде както преди. Много от работещите в Ситито смятат, че офисите им ще бъдат основно мястото, на което се срещат с клиенти и ще бъдат основното им работно място за 3-4 дни седмично.

Според плановете работните часове ще са различни, но прогнозата е, че служителите отново ще се върнат в офисите си, коментира Катрин Макгинес, председател на общинската администрация на лондонското Сити.

Лондон е водещ световен търговски център с обеми на търговията, надхвърлящи 6,6 трилиона долара на ден, отбелязва Ройтерс. Градът приютява седалищата на много международни банки и е вторият по големина финтех хъб в света.

Проучване на KPMG показва, че голямите корпорации не планират още дълго да ограничават офис пространствата си, макар и в бизнеса да има малки очаквания да се завърнат към нормалността още през тази година.

Междувременно Великобритания започва да разхлабва ограниченията и вече са позволени събиранията на хора от две домакинства, но не повече от шестима души на открито, посочва ВВС. Отново се връщат спортните дейности, както и организираните спортни състезания.

Британците отново ще могат да се женят, макар и с присъствието на само шестима гости.

Въпреки обнадеждаващите данни властите предупреждават британците да бъдат внимателни на фона на растящия брой случаи в Европа и възможността за появата на варианти на вируса, които не се повлияват от ваксините.

По данни на правителството към 28 март в страната с поне една доза са ваксинирани 30,4 млн. души, от които 3,6 млн. са с завършен курс, тоест поставени две дози.

Към 29 март новите случаи на коронавируса в страната са 4,6 хил., като заболеваемостта на 100 хил. души намалява до 56,4 в последните седем дни. В последното денонощие във Великобритания са направени 1,6 млн. теста за коронавирус. Общо от началото на пандемията са направени 121 млн. теста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още