IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото италианско правителство получи вот на доверие в Сената

Сенаторите подкрепиха вота на доверие със 171 гласа "за" срещу 117 "против". Двайсет и пет сенатори се въздържаха

00:02 | 06.06.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият италиански премиер Джузепе Конте. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият италиански премиер Джузепе Конте. Снимка: Ройтерс

Новата популистка коалиция в Италия получи вот на доверие в Сената и по този начин съставът на кабинета й и програмата за управление бяха одобрени от горната камара, предаде БТА.

Сенаторите подкрепиха вота на доверие със 171 гласа "за" срещу 117 "против". Двайсет и пет сенатори се въздържаха.

Гласуването беше първото изпитание за коалицията между противопоставящата се на имиграцията партия "Лигата" и антисистемното Движение "5 звезди", след като правителството встъпи в длъжност в петък.

Подобно гласуване ще има и утре в долната камара на парламента - Камарата на депутатите. В обръщението си към сенаторите премиерът Джузепе Конте заяви, че водещ приоритет ще бъде слагането на край на незаконната имиграция и че Рим трябва да засили връзките с Русия.

В днешното гласуване освен сенаторите от двете управляващи партии доверие на правителството гласуваха и няколко сенатори от избирателните райони в чужбина, предаде БТА. Против кабинета гласуваха бившият съюзник на "Лигата" - десноцентристката партия на Силвио Берлускони "Форца Италия" и левоцентристката Демократическа партия. Другата партия съюзник от десноцентриската коалиция - "Италиански братя" се въздържа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ert
преди 5 години
Браво, добре е че успяха най-после да съставят правителство което да не е бламирано от статуквото. Време е да се чуе гласа на народа, така и би трябвало да е при демокрацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още