Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

САЩ и ЕС приветстват напредъка в дискусиите по премахването на визите за европейци

На срещата във Вашингтон бяха поставени също въпросите за сътрудничеството в достъпа до електронни доказателства, за охраната на границите и киберсигурността

САЩ и ЕС приветстват напредъка в дискусиите по премахването на визите за европейци

Снимка: Ройтерс

САЩ и Европейският съюз (ЕС) приветстват напредъка по пътя към премахването на визите за гражданите на България, Хъртватия, Кипър, Полша и Румъния. 

На среща във Вашингтон представители на ЕС и САЩ разговаряха по темите за напредъка по премахването на визовия режим, като сред участниците изпъкват имената на главният американски прокурор Матю Уитакър, министърът по вътрешната сигурност на САЩ Кристен Нилсън, както и еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. 

Още по темата

Бяха поставени също въпросите за сътрудничеството в достъпа до електронни доказателства, за охраната на границите и киберсигурността, за защитата на изборите от външно влияние, за обмена на данни за пътниците с въздушни превози.

Участниците обсъдиха и разпространението на синтетични наркотици.

Миналата година Европейската комисия (ЕК) настоя за "незабавен напредък" по въпроса с пълното отпадане на визите за гражданите на ЕС.

Досега комисията се въздържа да изпълни задължението си да предложи да бъдат въведени отново визи за граждани на САЩ, които пътуват до ЕС, заради липса на еднаквост в двустранния визов режим.

/БТА/

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Гърция е подала молба до ЕСМ за предсрочно погасяване на заемите от МВФ