Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

474 проекта за чиста околна среда получават финансиране

Кметства и училища ще почистят и облагородят терени

474 проекта за чиста околна среда получават финансиране

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Одобрени са за финансиране 474 проекта по кампанията „За чиста околна среда 2018“.  В  конкурса „Обичам природата и аз участвам – 2018“ общини и кметства кандидатстваха с 907 проекта.

От тях бяха одобрени 232 предложения, които ще получат финансиране до 10 хил. лв. С до 5 хил. лв. ще бъдат финансирани 242 проекта от 1013, подадени от училища и детски комплекси и детски градини, съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

Още по темата

До 3,5 млн. лева ще бъдат разпределени за проектите, след като екоминистерството и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за поредна година проведоха конкурс в рамките на националната кампания „Чиста околна среда”. 

Утвърдените проекти са свързани с почистване и облагородяване на терени, създаване и възстановяване на зони за отдих, изграждане на детски и спортни съоръжения, спортни уреди, съоръжения за игра на открито.

Проектите на училища и детски градини  са  за създаване на еко кътове, информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване, учебни пособия и  образователни материали, свързани с  кампанията.

Крайният срок за изпълнение на дейностите за общини и кметства е до края на  ноември 2018 г., а за училища, детски градини и детски комплекси - до края на октомври 2018 г.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Подписани са договорите за строителен надзор на тунел "Железница"