IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илиана Иванова: Подобрява се управлението на евросредствата в България

Устойчив напредък в управлението на европейските финанси обяви председателят на Европейската сметна палата

15:55 | 09.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

България следва общата европейска тенденция за подобряване на финансовото управление на европейските средства. Това заяви представителят на Европейската сметна палата (ЕСП) Илиана Иванова на среща в българската Сметна палата с участието на председателя на ЕСП Клаус-Хайнер Лене. 

По думите й при проверки на девет операции за изразходване на средства за земеделието не са открити никакви грешки.

В годишния доклад на ЕСП за изпълнението на европейския бюджет за 2016 г. се вижда сериозно увеличение на разплащанията с финансови инструменти в сферата на кохезионната политика в България до 96% към края на 2015 г.

„Последният годишен доклад показва устойчив напредък в управлението на европейските финанси“, съобщи Клаус-Хайнер Лене пред журналисти, цитиран от пресцентъра на българската Сметна палата.

Председателят на българската Сметна палата Цветан Цветков каза, че институцията проверява не само дали администрациите работят законосъобразно, а и дали прилагат принципите на добро управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още