IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 713 млн. лева са платени по схемата за единица площ в земеделието през 2017 г.

Окончателните плащания са направени след изясняване на констатирани нарушения и направени възражения

11:19 | 29.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

713,3 млн. лева са изплатените средства по Схемата за единно плащане на площ през 2017 година, съобщиха от Държавен фонд земеделие (ДФЗ). Основната част от плащанията - 636 млн. лева, са били изплатени до края на миналата година.

От Разплащателната агенция съобщиха днес за направени доплащания в размер на 77,1 млн. лева. Субсидии са получили малко над 58 хил. земеделски стопани.

Окончателното плащане е направено след актуализиране на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели на базата на подадени възражения и изясняване на констатирани нарушения.

Направените плащания са в размер на 196,58 лева за хектар. През 2016 година размерът на плащанията по Схемата беше в размер на 201,11 лева за хектар.

Прилагането на Схемата за единно плащане на площ е една от основните дейности на ДФЗ и предоставя възможност на земеделските стопани да получат средства от Европейския фонд за гарантиране в земеделието. Плащането се определя на хектар използвана земя и не е обвързано с продукция или брой отглеждани животни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още