Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Няма опасност от загуба на средства по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

В подобряването на конкурентоспособността на българската икономика по тази програма вече са инвестирани 650 млн. лева

Няма опасност от загуба на средства по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Снимка: Архив Ройтерс

Над 75% от средствата по ОП "Иновации и конкурентоспособност" са вече договорени, съобщи зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, цитиран в съобщение на пресцентъра на Министерството на икономиката. Според него няма опасност парите по тази програма да бъдат загубени.

Още по темата

От началото на програмния период (2014 година) досега за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес са инвестирани 650 млн. лева по тази оперативна програма, отчете още Манолев.

До края на тази година ще бъдат стартирани процедури за още 230 млн. евро. Една от тях е мярка за насърчаване на предприемачеството, чиято стойност е 67 млн. лева.

По ОП "Иновации и конкурентоспособност" са отпуснати и над 60 млн. евро за внедряване на иновации и технологични решения в български предприятия, както и около 400 млн. лева в подкрепа на малките и средните компании. Общият брой на предприятията, които са получили средства от този фонд, са 1500.

Общият бюджет на ОП "Иновации и конкурентоспособност" за настоящия програмен период, който приключва през 2020 година,  е в размер на 1,27 млрд. евро, като финансирането от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) надхвърля 1,079 млрд. евро (85% от бюджета), а националното съфинансиране се равнява на малко над 191 млн. евро (15% от бюджета).

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС