IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alexa влиза в хотелските стаи на Marriott

Функциите на дигиталния асистент ще включват руум сервиз, домакински и портиерски услуги

16:40 | 19.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Дигиталният асистент на Amazon Alexa ще бъде инсталиран в някои хотели, притежавани от веригата Marriott, в резултат на партньорството между двете компании, съобщава ВВС.

Функциите му ще включват поръчване на руум сервиз, осигуряване на домакински и портиерски услуги, съобщи Amazon.

Веригата Wynn Resorts в Лас Вегас инсталира Amazon Echo в около 5 хил. хотелски стаи през 2016 г. Твърди се, че Marriott е обмисляла инсталирането на Alexa или Siri на Apple. Говорител заяви пред Financial Times, че сделката с Amazon не е ексклузивна.

„Това не беше пряко сравнение със Siri“, заяви Трейси Шрьодер, вицепрезидент на отдел „Връзки с глобалните клиенти“ в Marroitt.

През 2016 г. Aloft Hotels, която е собственост на Marriott, въведе гласово активирани хотелски стаи, контролирани чрез Siri, и специално създадено приложение за iPad.

„Днешният хиперсвързан глобален турист иска ниво на персонализация, както никога преди, и това означава да може да контролира преживяванията си в хотелската стая с тембъра на гласа си“, заяви по онова време глобалният бранд лидер на компанията Браян МакГинес.

Но новината за Alexa не беше приета добре от всички. „Ще платя бонус за всяка хотелска стая, която няма някое от тези устройства в нея“, написа в Twitter журналистът Кейт Алън.

„Алекса, може ли да напуснеш стаята?“, отговори Натали де Фрейтас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още