IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската Equinix откри втория си център за данни в София за 19 млн. долара

Взаимосвързаността в Европа се очаква да нараства с 44% годишно и да достигне през 2020 г. над 1450 терабайта в секунда

11:24 | 10.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Equinix&nbsp;</p>

Снимка: Equinix 

Листнатата на Nasdaq американска технологична компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix откри втория си International Business Exchang (IBX) център за данни в София. Той се намира в непосредствена близост до първия им взаимосвързан център за данни в столицата и подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса. 

Така центровете за данни на Equinix в Европа и Близкия Изток разполагат с общо колокационно пространство от повече от 240 000 кв. м. и предоставят достъп до водещи финансови, търговски, производствени и телекомуникационни пазари.

IBX центърът на стойност 19 млн. долара е уникална от технологична гледна точка стоманобетонна сграда с много естествена светлина и дебели товароносими плочи. В първата фаза от изграждането си тя ще предложи на клиентите около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят нови 1100 в следващите фази за кратко време. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Сградата ще се захранва със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация. Те ще имат достъп до над 52 пазара чрез Platform Equinix и най-свързаните центрове за данни в България и в световен мащаб.

Според Global Interconnection Index, проучване, публикувано от Equinix, темпото на растеж на скоростта на взаимната свързаност (обменът на данни между компании извън публичния интернет) ще надмине това на интернет трафика почти два пъти, а обемът на обменените данни ще бъде 10 пъти по-голям до 2021 г. Взаимосвързаността в Европа се очаква да нараства с 44% годишно и да достигне през 2020 г. над 1450 терабайта в секунда. Това ще представлява повече от една четвърт (29%) от скоростта на взаимосвързаност в глобален мащаб.

Очаквайте интервю с Чарлз Майерс, президент и главен изпълнителен директор на Equinix, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още