IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерна компания на Foxconn се насочва към IPO

Целта пред Foxconn Industrial Internet Co. са над 4 млрд. долара

20:15 | 23.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Foxconn Industrial Internet Co. ( FII) планира да набере 27,1 милиарда юана (4,3 млрд. долара), като продаде акции в рамките на първоначално публично предлагане, което ще представлява най-големия борсов дебют на континентален Китай от спукването на фондовия пазар през 2015 г.

Акциите ще бъдат предложени на цена от 13,77 юана, оценявайки компанията на около 43 млрд. долара. Подразделението за интелигентни фабрики на Hon Hai Precision Industry Co., най-важният партньор на Apple Inc., ще пласира 1,97 млрд. акции в Шанхай, пише в документи до Шанхайската фондова борса. 

Hon Hai, която прави смартфони, оборудване за изчислителни облаци и роботи, иска да похарчи повече от 27 млрд. юана за финансиране на проекти на FII в различни области - от интелигентно производство до пето поколение безжични технологии (5G). Този ход ще постави милиардера Тери Гу на още по-централно място в световната верига за доставки на технологии, докато той се опитва да премести концерна си отвъд монтажа на персонални компютри и телефони и да намали зависимостта на компанията от Apple.

Известно като FII, звеното може да достигне оценка от около 400 млрд. юана, сочат някои оценки. С продажби на стойност 355 млрд. юана за 2017 г. приходите му са почти същия размер като на Walt Disney или HP Inc. IPO-то може да бъде 11-ото по големина в континенталната част на Китай и да е едно от най-големите листвания в Шънджън или Шанхай от години. Дебютът се случва на фона на натиска за привличане на капитал от Тайван - самоуправляван остров, върху който Китай има претенции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още