IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на смартфони в света бележат 14% спад през февруари

Въпреки че Китай се възстановява от кризата с вируса, редица други държави в момента са под карантина

12:04 | 26.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Глобалните продажби на смартфони са се свили с 14% през февруари, докато коронавирусът се разпространяваше в Китай и извън страната, сочат данни на Counterpoint Research, цитирани от Ройтерс.

Резултатите вероятно са предвестник на още спадове, тъй като ситуацията с Covid-19 се влошава в много части на света.

Пандемията накара Apple и други производители на смартфони през февруари да затворят магазините си в Китай, а данни на правителството в азиатската държава показват, че американският гигант е продал под 500 хил. смартфона в континенталната част на Китай през същия месец.

Китай, която отбеляза 38% спад на продажбите през февруари спрямо година по-рано, сега показва знаци на възстановяване, а много магазини отварят наново врати от средата на март.

Има сигнали за възстановяване и в Южна Корея, но в други части на света „най-лошото предстои“, коментира Джийн Парк, старши анализатор в Counterpoint.

Производителите на смартфони се сблъскват с нови проблеми с веригата на доставките, тъй като все повече държави са под карантина, а това спира поръчките. Във вторник Foxconn, един от ключовите поддоставчици на Apple, заяви, че ще спре производството си в Индия, за да отговори на заповедите на правителството, което наложи 21-дневна карантина.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още