Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Идеи

Арт инсталация представи иновативни продукти на стартъпи

В БАКБ очакват реализация на идеите на предприемачите, с които ще се допринесе за опазване на околната среда

Арт инсталация представи иновативни продукти на стартъпи

Снимка: БАКБ

Наградените финалистите от конкурса „БАКБ Предизвикателство“ видяха своите продукти в арт инсталация в галерия Кредо Бонум. Тя е посветена на Световния ден на опазването на околната среда, съобщиха от Българо-американската кредитна банка.

„Зелените идеи“ на стартъпи получиха оценка в първото издание на конкурса на БАКБ, който приключи през април и три екипа от дванадесетте финалисти си тръгнаха с парични награди.

Още по темата

Най-висока оценка от журито получи разработката Streebl на Божидар Христов и Боян Христов, които грабнаха премията от 20 хил. лв.  със своята иновативна стойка за велосипеди, заключваща автоматично рамката.

Наградата от 3 хил. лв. отиде при Сабина и Божидар Максимови за проекта им ЗЕРА. Те предлагат решение за нулеви отпадъци от пластмаса, като осигуряват чаши за многократна употреба и логистиката им за големи събития.

Третият отличен продукт е Заралийската занаятчийска работилница за млечни продукти на Мина Варджиева, която получи премията от 2 хил. лв. Тя ще организира занаятчийски обучения и демонстрационни производства на ръчен кашкавал, бяло саламурено сирене в дървен калъп, домашно масло и кисело мляко.

Финалисти в конкурса „БАКБ Предизвикателство“ бяха 12 предприемачи, които в продължение на три месеца преминаха интензивно обучение. Сред най-добрите проекти имаше идеи за суперхрана от водорасли, мобилна автомивка за почистване без пара, ферма за охлюви,  иновативна маска срещу мръсен въздух, електронни бизнес картички и още много страхотни идеи, които очакваме да бъдат реализирани и да променят бъдещето, посочват от БАКБ.

Технологиите и IoT променят много индустрии, включително и традиционния сектор енергетика. Първата годишна конференция E-Infratech, организирана от Investor.bg и Wolf Theiss на 21 юни 2018 г. в Капитал Форт, София, ще отвори платформа за дискусии върху възможностите, които свързаността и технологиите предоставят на обществото, индустрията и инфраструктурата. Повече за нея вижте тук https://e-infratech.investor.bg/

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Идеи
Ravensburger: В пандемията продаваме с 20% повече пъзели