IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

96,5 млн. лева ще бъдат инвестирани в горите през 2018 г.

Основната част от средствата ще се използват за строителство и ремонт на пътища, а залесяване се предвиждат 7 млн. лева

09:18 | 06.04.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През 2018 година са планирани разходи от 96,5 млн. лева от фонд "Инвестиции в горите", става ясно от писмен отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов към депутата от БСП Светла Бъчварова. Документът е публикуван от деловодството на Народното събрание.

Средствата, събирани в този фонд, са целеви и се харчат основно за залесяване, пътна инфраструктура и закупуване на горски терени, уточнява още Порожанов.

Той посочва, че през тази година шестте държавни горски предприятия ще разходят парите основно за строителство и ремонт на горски пътища и транспортно-техническа инфраструктура - 86,6 млн. лева. За планиране на пътища ще бъдат отпуснати 1,4 млн. лева, а за укрепващи съоръжения - 1,3 млн. лева.

От справката е видно още, че за залесяване са предвидени общо 7 млн. лева. Най-голяма част от тях ще бъдат разходени от горското стопанство в Сливен - 2,8 млн. лева.

Най-големите разходи от фонда "Инвестиции в горите" през тази година се падат на горското предприятие в Смолян - общо 57,5 млн. лева. 55,1 млн. лева от тях ще се използват за строителство и ремонт на горски пътища, става ясно още от отговора на Румен Порожанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
tnm
преди 5 години
Само да запитам, какъв е тоя китайски бамбук на снимката!? Толкова ли не можете да намерите един хубав пейзаж с българска гора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Доста поляни останаха последните 10 години, особено покрай извънредните избори, гърците намазаха доста дървесина, а ромите си осигуриха добър допълнителен доход след социалните помощи, България предстои да види наводнения и свлачища следващите години предвид планетарните промени, всичко ще се свлече от все по-влажният и динамичен хибриден умерено-субтропичен нов климат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още