IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: България е с потенциал за СПА столица на Европа

Председателството на Съвета на ЕС е шанс да представим България като уникална туристическа дестинация, заяви министърът на туризма пред National Geographic

15:43 | 18.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България има потенциала да стане СПА столица на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщават от Министерството на туризма.

Ангелкова е отбелязала, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата. 

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална туристическа дестинация, е заявила още Ангелкова. Пред световноизвестното издание тя е посочила, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните природни дадености на държавата.

“Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности”, е коментирала Ангелкова.

През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната, каза още тя.

Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение „Ваканция и СПА“, международна кръгла маса на тема „Дигиталната трансформация в туризма“, както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия.

Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм, е посочила Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още