IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо половината от българите очакват материалното им положение да не се промени

Песимизмът за икономиката остава, но леко отслабва в последните години, показва проучване на "Галъп интернешънъл"

14:12 | 08.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В края на 2017 г. 39% от българите очакват икономиката да остане в същото положение, 30% - да се влоши и 14% - да се подобри. Останалите се колебаят или не могат да преценят. Това показват обобщените данни от социологическото проучване на „Галъп интернешънъл“, което агенцията прави всеки месец, като изследва нагласите на база на десетки индикатори.

Обобщената информация в края на тази година показва, че през 2017 г. масовите очаквания за икономиката като че ли не изглеждат толкова негативно, колкото в предходни години. Чувствителният песимизъм продължава, но като че ли очакванията икономиката да се влоши трайно останаха под очакванията да няма промяна.

От нива трайно над 40% дяловете на негативните очаквания за двете последни години плавно спаднаха на нива под и около 30%. Неутралните очаквания са около и под 40%, а позитивните се колебаят между 10 и 15%, е изводът на социолозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още