IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов ще поиска разчет на средствата за здравеопазване и социална политика

Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят правилно, констатира премиерът

20:43 | 15.06.18 г.
<p>
	<span style="color: rgb(94, 94, 94); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; text-align: center;">&nbsp;Бойко Борисов на официалното откриване на разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас.&nbsp;<em>Снимка: БТА</em></span></p>

 Бойко Борисов на официалното откриване на разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас. Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора, съобщават от правителствената пресслужба.

„Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно“, заяви още премиерът пред журналисти след откриването на разширения участък от пътя Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой. Поводът за коментара на Бойко Борисов е искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството.

Министър-председателят припомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лева за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лева – за полицаите, около 20 милиона лева – за надзирателите в затворите, 10 милиона лева за Софийския университет, 15 милиона лева за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите.

„Никога досега нито едно правителство не е отпускало толкова пари в тези сфери“, посочи още премиерът. Премиерът Бойко Борисов ще настоява средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и социалната сиситема да отиват там, където са нужни.

Министър-председателят коментира още, че правителството продължава да отпуска средства и за ремонтирането на пътищата в страната. Като пример той посочи, че днес е пуснат участък от 48 км от автомагистрала „Тракия“, след като 35 години този основен път не е обновяван. Премиерът добави, че усилено се строят и магистралите „Струма“ и „Хемус“ и се надява, че след като бъде въведена тол сиситемата у нас, приходите от нея ще се инвестират в ремонта на пътища, а не от бюджета.

По повод отношенията на страната ни с Република Македония премиерът заяви, че те са прекрасни. Той припомни, че международната общност е поздравила правителствените ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за споразумението и това е знак, че светът подкрепя плана и приоритетите на нашето председателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още