Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов възложи на Валери Симеонов да отговаря за концесиите

Правителството одобри национална стратегия за развитието на концесиите до 2027 г.

Борисов възложи на Валери Симеонов да отговаря за концесиите

Снимка: БТА

Министерският съвет възлага координацията, наблюдението и отчитането на дейностите по изпълнението на Стратегията за развитието на концесиите на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и председател на Координационния съвет по концесиите Валери Симеонов.

Това става ясно от решение на правителството, което одобри Национална стратегия за развитието на концесиите в Република България за периода 2018-2027 година, приета с решение на Координационния съвет по концесиите на 19 юни 2018 г.

Още по темата

Документът определя стратегическата рамка на единната държавна политика в областта на концесиите. Той е в съответствие с целите и приоритетите на Националната програма за развитие „България 2020“ и на Стратегията „Европа 2020“ за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Стратегията е дългосрочна и обхваща периода до края на настоящия програмен период, както и следващия програмен период, а именно 2018-2027 г.

В съответствие с разпоредбата на чл. 45, ал. 1 от Закона за концесиите документът съдържа общите и специфичните цели и основните приоритети за възлагане на концесии в страната. Визията за развитието на концесиите, общите и специфичните цели и приоритетите за възлагане на концесии са определени въз основа на анализ на състоянието на концесиите, специфичните за страната нужди за развитие, както и в сътрудничество и консултации със заинтересованите страни.

Определените в Стратегията приоритети са основа за включване на проекти за концесии в Плана за действие за държавните концесии и в плановете за действие за общинските концесии, се казва още в прессъобщението.

Концесиите може да допринесат за осигуряване на частни инвестиции за подобряване на достъпността и качеството на редица публични услуги в редица сектори, включително за изграждане и/или за модернизиране на инфраструктурата. В тази връзка Стратегията определя специфични цели, съобразени с нейните приоритети, а където е приложимо - съобразени и със секторните цели и приоритети.


 


 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 1 година
Прекрасно Да започне с концесията на летище София След това да продължи с концесии на части от магистрали жп линии и концесии за добив на полезни изкопаеми Дано е по решителен от Б Б

Още от Икономика и политика
Атлантическия съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска