IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТПП: Половината фирми изпускат поръчки заради летните отпуски

20% от работодателите имат практика да дават допълнителни дни отпуска, за да мотивират служителите си, показва проучване на бизнес организацията

12:49 | 03.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Една втора от фирмите пропускат поръчки по време на летния сезон, тъй като по-голяма част от служителите им са в отпуск и не могат да насмогнат на работата. Това показва проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), публикувано на сайта на бизнес организацията, направено по поръчка на в. „Монитор".

Допитването до бизнеса е на тема „отпуски и работен режим през летния период", като се оказва, че половината анкетирани изпитват трудности в месеците юни и юли заради многото отпускари.

26% от мениджърите се оплакват, че заради болнични и липса на кадри компаниите им пропускат да реализират по-добри резултати.

Други 25% от фирмите също отчитат, че почивките не се отразяват много добре на бизнеса им, но рядко пропускат поръчки.

Около 20% от работодателите имат практика да дават допълнителни дни отпуска на служителите си, за да са по-мотивирани, отчита анкетата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
Miraka
преди 5 години
А заради Съботите, Неделите и 8 часовият работен ден колко поръчки се изпускат не ми се мисли направо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Да, и заради местните ни празници също пропускат. Ясна е приказката...Работодателите винаги ще говорят така, защото това им е работата, да казват колко много се почива, колко много се плаща, как не били качествени служителите. Няма лошо, не говорят, просто като се знае каква им е отправната точка е лесно да се прецени колко са им "обективни" анализите.Нека да питат работодателите във Франция или Германия колко поръчки изпускат заради отпуските на служителите. С подусловие да предложат намаляването им :) Да беее :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още