IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените за поддръжка на самолетите "Спартан" ще са по-ниски от обсъжданите по-рано

До две седмици ще има договор с италианската компания "Аления Леонардо" на стойност 17 млн. евро, съобщи военният министър

17:57 | 29.03.18 г.
<p>
	Alenia C-27J Spartan.<em> Снимка:&nbsp; Alenia Leonardo</em></p>

Alenia C-27J Spartan. Снимка:  Alenia Leonardo

В близките една-две седмици ще бъде финализиран договорът за поддръжката на самолетите "Спартан" до 2021 г.

Това обяви заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков на заседанието на парламентарната Комисия по отбрана, в което участва и министър Красимир Каракачанов, предаде БТА.

По думите му след разговори с италианската компания "Аления Леонардо" за поддръжката на самолетите "Спартан" на българските военновъздушни сили цените, които са били по-високи в началото, са били свалени значително.

В намалената цена е била договорена и системата за безопасност, която до момента липсваше на тези машини - т.нар. “ловушки”.

“За авариралия неотдавна самолет, който е в София, е бил договорен и винтът, а ремонтът вероятно ще е за сума под милион", смята заместник-министърът.

Красимир Каракачанов посочи, че въпрос на дни или седмици е подписването на договор за ремонта на самолетите "Спартан", но не се агажира с конкретен срок. Той потвърди, че става въпрос за 17 млн. евро към момента.

Министърът на отбраната е амбициран да внесе в Министерския съвет през април и трите основни проекта за модернизация на въоръжените сили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още