Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Делян Добрев: Българската банка за развитие не финансира сделката за ЧЕЗ

От ГЕРБ са разтревожени от тезата на Корнелия Нинова, че институциите в България трябва да бъдат подчинявани на изпълнителната власт

Делян Добрев: Българската банка за развитие не финансира сделката за ЧЕЗ

Снимка: БТА

Българската банка за развитие не финансира сделката за ЧЕЗ и това е публично известно от 10 дни, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той коментира това по повод изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, в което тя намесва Българската банка за развитие.

Добрев допълни, че Нинова е изрекла една откровена лъжа, на която няма как да не се реагира от страна на ГЕРБ. Днес Българската банка за развитие отново е публикувала съобщение, че не участва в сделката, въпреки че това е станало ясно още на 15 февруари със статия в електронно издание, посочи народният представител.

За Добрев е необяснимо защо в публичното пространство се пускат такива "плоски лъжи", които са много лесни за опровергаване от всички, които следят случващото се в България.

От ГЕРБ са разтревожени от тезата на Корнелия Нинова, че институциите в България трябва да бъдат подчинявани на изпълнителната власт или подчинени на премиера. По думите на Добрев, всеки политик, който вижда институциите, подчинени на изпълнителната власт, или като подчинени на себе си, не е за тази работа. Институциите изграждат държавността в България и се питаме, Корнелия Нинова, когато е била заместник-министър, по този начин ли се е държала с тях - управлявала ли ги е, манипулирала ли ги е, използвала ли ги е за определени цели, допълни Добрев.

Още по темата

По-рано днес Корнелия Нинова каза, че от БСП не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони.

Според Добрев е скандално това политик да си мисли, че държавата трябва да функционира по начин, лишен от държавност. Той смята, че това е и обида за самите институции, защото им се казва, че са изпълнители на волята на този или онзи. "Ние в ГЕРБ вярваме в институциите и сме се постарали в годините да ги направим колкото се може по-независими, заяви депутатът и даде пример с КЕВР, където по думите му, нито една партия или коалиция няма мнозинство. Проверката на институциите ще разкрие дали има нещо нередно със сделката в ЧЕЗ, каза още Делян Добрев.

От ГЕРБ смятат, че БСП под ръководството на Корнелия Нинова се превръща в инкубатор на клюки, генератор на лъжи и свърталище на проблемни хора." Ако си уволнен през 2007 година заради съмнение за корупция и твоето уволнение е представено пред западни партньори като нещо, с което демонстрираме борба с корупцията, ако си участвал в бандитската приватизация, която самата ти партия е определила като такава, а днес се превръщаш в човек, който генерира само лъжи и фалшиви новини, то тогава не само, че не можеш да имаш претенцията за морален стожер, а и вредиш на статута на опозицията", заяви депутатът Антон Тодоров.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
6
 
1
ert
преди 2 години
Няма профилна снимка
Добре де, не е тази банка, но Делян не казва коя банка стои зад покупката.
Дали не е банката която беше и зад покупката на Кремиковци? То е ясно че експозицията е над лимитите за която и да е банка у нас, но все пак е добре да се каже коя е.

Още от Икономика и политика
Експерт: Намалява полагането на нерегламентиран труд в България