IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един участник представи оферта за нов боен кораб в Министерството на отбраната

Оценката ще завърши с доклад към министъра на отбраната

16:19 | 25.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: МО</em></p>

Снимка: МО

Предложение от един участник в процедурата за придобиване на многофункционален кораб за Военноморските сили (ВМС) постъпи в Министерството на отбраната.

Междуведомствена работна група отвори офертата, представена в установения срок, съобщи пресцентърът на Министерството.

„От заявилите интерес още шест компании четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена“, поясни контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група.

Работата продължава с разглеждане на техническото и ценовото предложение в постъпилата оферта. Оценката ще завърши с доклад към министъра на отбраната с предложение за последващи действия.

Инвестиционният проект за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб беше приет с решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-ото Народно събрание от 2 юни 2016 г. Проектът предвижда въвеждането на въоръжение на два многофункционални патрулни кораба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още