IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Димитров: Секторът на горивата има нужда от нови правила

"Обединените патриоти" внесоха законопроект за регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтените продукти

11:45 | 12.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Секторът на горивата има нужда от нови правила, обясни в ефира на bTV Емил Димитров - Ревизоро, депутат от „Обединени патриоти“ и председател на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Коментарът му е по повод внесения от него и група народни представители Законопроект за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, който според различни експерти е в полза на големите търговци на горива, за сметка на малките, които ще отпаднат от пазара.

„Този проект е на седем министерства и 14 институции, и шест години никой не смее да го внесе, това е най-антикорупционният закон за последните 20 години. По новите правила право да търгуват с горива ще имат всички, които са го правили до момента“, обясни Димитров.

Според депутата единственото ограничение за търговците на едро е, че те ще трябва да имат висше образование и 5 години стаж. През тях все пак минават горива за 5-6 млрд. лева, посочи той. 

Димитров обяви, че в момента има 2 800 регистрирани и 7 хил. нерегистрирани бензиностанции. Нерегистрираните ще имат 6 месеца да го направят по новия закон, ако бъде приет.

Изискванията за стаж и банкови гаранции за собствениците на бензиностанции и на камиони за горива целят да не се прехвърля бизнесът на малограмотни и малоимотни граждани, които не могат да бъдат глобени, уточни депутатът.

Няма да има разпад на коалицията "Обединени патриоти", каза още Димитров по повод на напрежението в последните седмици и размяната на гневни реплики между Сидеров и Симеонов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още