IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emirates може да заложи в плановете си полети между Дубай и България

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с президента на авиокомпанията Гари Чапмън

20:26 | 20.04.18 г.
<p>
	Николина Ангелкова с президента на <span lang="bg-BG">авиок</span>омпания <em><span style="font-style: normal">Emirates</span></em> Гари Чапмън. <em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Николина Ангелкова с президента на авиокомпания Emirates Гари Чапмън. Снимка: Министерство на туризма

Авиокомпания Emirates може да заложи в плановете си за нови линии и полети между Дубай и България. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с президента на авиокомпанията Гари Чапмън.

Двамата разговаряха в аржентинската столица Буенос Айрес в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм, информират от пресцентъра на министерството.

Министър Ангелкова разясни, че на българския пазар вече оперира компанията „Fly Dubai”.

“Г-н Чапман коментира, че те работят в тясно сътрудничество с тях. Според него има възможности за увеличаване на полетите към Обединените арабски емирства през „Fly Dubai” и други авиокомпании”, е заявила Ангелкова.

Министър Ангелкова запозна събеседника си с инициативите на Министерството на туризма да развие висококачествени туристически продукти, с които България се утвърждава като дестинация за четири сезона.

В рамките на форума на върха Николина Ангелкова разговаря и с мексиканския си колега Енрике де ла Мадрид Кордеро.

Обмяната на опит в летния туризъм между двете страни ще е много ползотворна за нас, предвид богатия опит на Мексико в тази област, е посочила Ангелкова.

Министърът представи българския потенциал за развитие на туризма, като спомена, че летният тип туризъм е основен и представлява около 60-65 на сто от общият международен туристопоток. По думите й през изминалата година страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни гости, като според прогнозите тази година тяхната бройка може да нарасне до 10 милиона.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още