IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Endeavor прие още пет български предприемачи в глобалната си мрежа

Сред имената на лидерската екосистема са четирите млади съоснователки на by FAR и ClaimCompass

12:03 | 09.01.18 г.
<p>
	Новите български предприемачи, които станаха членове на Endeavor.<em> Снимка: Endeavor Bulgaria</em></p>

Новите български предприемачи, които станаха членове на Endeavor. Снимка: Endeavor Bulgaria

Глобалната мрежа Endeavor, която за 20 години подкрепи 1600 предприемачи от 1000 компании в 30 страни, одобри петима нови български предприемачи от две компании на 76-ия международен селекционен панел (ISP) на организацията в Маями през декември.

Новите български имена в мрежата на Endeavor са: Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Деница Бумбарова, съоснователи на by FAR – бранд за висококачествени дамски обувки, съобщиха от Endeavor Bulgaria.

Още с първата колекция през 2016 г. by FAR е забелязана от VOGUE и ключови експерти в модната индустрия.

Марката постига успех, като продава в едни от най-престижните бутици в Париж, Лондон и Ню Йорк. Година след основаването си компанията вече има над 80 000 последователи в Instagram, а сред клиентите ѝ са и световно известни имена като актрисите Деми Мур и Алисия Викандер.  

Татяна Миткова и Александър Сумин са другите български предприемачи, които влизат в мрежата на Endeavor.

Те са двама от общо тримата съоснователи на ClaimCompass.

Компанията е създадена през 2016 г. и е специализирана в предоставянето на правна помощ за издействане на обезщетения при закъснели и отменени полети.

През 2017 г. ClaimCompass е избрана за "Най-добър стартъп в начален етап" на церемонията Central European Startup Awards (CESAwards). Категорията отличава компании с двегодишна история, които имат най-голям напредък по линия на своя растеж, иновации и въздействие върху средата, в която оперират.  

На 76-ия международен селекционен панел в Маями бяха избрани 36 предприемачи, ръководещи 22 компании от 13 страни. Като част от мрежата на Endeavor, всички те получават достъп до експертизата на над 3000 бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании.

Endeavor ги подпомага и в привличането на клиенти, партньори и финансиране. Предприемачите участват в значими образователни и консултантски програми, разработени специално от партньори на организацията като EY, Harvard Business School, Stanford Graduate School и MIT.

След селекционния панел в Маями българските предприемачи в глобалната мрежа на Endeavor вече са 19, а представляваните от тях компании – 12.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още