IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият директор на VP Brands International бе отличен от EY Bulgaria

Това бе първа номинация и приз за Димитър Бакалов в конкурса CFO of the year

11:17 | 19.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Димитър Бакалов. <em>Снимка:&nbsp;VP Brands International</em></p>

Димитър Бакалов. Снимка: VP Brands International

Финансовият директор на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки у нас VP Brands International Димитър Бакалов спечели награда от конкурса „Финансов директор на годината“ (CFO of the year) в категорията „Стратегия за развитие на финансовата функция“. Конкурсът се организира за пета поредна година от консултантската компания EY Bulgaria в партньорство със списание Forbes. Това е първа номинация и награда за финансовия директор на VP Brands International.

Преплитането на управленски и лидерски умения с професионалната експертиза на финансовия директор е в основата за развитието на финансовата функция, според него. Вярва, че една от най-важните предпоставки за успех е да обичаш това, което правиш и да работиш с хора, които също обичат работата си.

През годините Димитър Бакалов постепенно развива финансовата функция на  VP Brands като процеси и екип, е общото заключение на журито. Той успява да извърви целия път във финансовата функция на  VP Brands – стартира кариерата си там през 2012 г, а от януари 2017 заема позицията главен финансов директор. „Приемам тази награда като признание за усилията на моя екип и всички колеги във VP Brands International. Корпоративният бизнес е отборна игра – затова успехите идват, когато се справяме с предизвикателствата заедно.“, сподели още мениджърът. Димитър Бакалов бе сред финалистите и в друга категория – „Ликвидност и риск“.

В конкурса взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки, банки и финансови институции. VP Brands International е ключов производител на вина и високоалкохолни напитки у нас като основните й марки са сред лидерите по пазарен дял в категориите ракия, водка, уиски, мастика, мента. Компанията разполага с модерни производствени мощности в Съединение, Катуница и Пещера и продава успешно на над 40 пазара в целия свят.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още