IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ няма да подкрепи по-лек режим за пушачите в заведенията*

Законопроектът на НФСБ за хазарта обаче ще получи гласовете на депутатите на Борисов

12:35 | 10.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта. Депутатите на Бойко Борисов обаче са твърдо против облекчаване на режима на тютюнопушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ.

Това стана ясно след среща в парламента между Сименов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера. В разговорите се включиха и депутати от двете групи, предаде БТА.

За пореден път бяха потвърдени добрите коалиционни отношения, а "каруцата" в управляващото мнозинство "скърцала", именно защото вървяла, според лидера на НФСБ. 

Промените в закона за хазарта ГЕРБ ще подкрепи, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация.

В същото време ПГ на ГЕРБ твърдо отказва да подкрепи законопроекта на Симеонов за облекчаване режима на тютюнопушене в заведенията, защото самите те само преди шест години са внесли действащите регулации и вече имало ефект от тях.

Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите.

Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията (общ - ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ "Обединени патриоти"), а между двете гласувания текстовете биха могле да се обединят в един.

Валери Симеонов се срещна по-късно и с левицата по подготвените от него законопроекти.

БСП ще подкрепят промените в законодателсвото за хазарта, стана ясно от изявление на председателя на БСП Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на лявата партия.

За тютюнопушенето социалистите ще гласуват по лична преценка. Те допълнително ще се произнесат по закона за устройство на територията и закона за местните данъци и такси.

Тъй като Симеонов не желае да разговаря с ДПС, е потърсил съдействие от БСП да представят неговите законопроекти пред  тях и социалистите са поели този ангажимент.
 

*Новината е допълнена в 13.57 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още