Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Хотелиерският бизнес очаква диалог и подкрепа в условията на коронакриза

Бюджетът на НОИ може да се увеличи със средства за посещение на санаториум и СПА услуги, посочи Милена Иванова от Асоциацията на професионалистите в мениджмънта на хотели

Хотелиерският бизнес очаква диалог и подкрепа в условията на коронакриза

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg 

Ако се запази сегашната обстановка в месеците напред, се очакват фалити. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Милена Иванова, член на управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на хотел „Севтополис - Медикал и СПА".

Още по темата

Тя обясни, че няма официална статистика точно с колко е намален персоналът в сектора, но със сигурност като цяло е намален броят на служителите.

Според Милена Иванова хотелиерският бизнес би могъл да бъде подкрепен чрез увеличаване на бюджета на Националния осигурителен институт (бел. ред. става въпрос за осигуряване на средства за посещение на санаториум и спа услуги с цел подобряване на здравословното състояние).

Многократно изпращахме списъци с предложения и идеи, но е необходим по-добър диалог и по-добра чуваемост, за да бъдат хората по-добре подкрепени, за да оцелеят. При втора вълна смятаме, че са необходими по-ясно разписани правила за работа в извънредна ситуация и в извънредна обстановка“, препоръча представителката на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

По думите на Милена Иванова „трябва да видим „златото“ в ситуацията, да се възползваме от възможностите и след кризата да минем на едно по-горно ниво“.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ можете да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Биреният бранш отговоря на предизвикателствата с инвестиции за 77 млн. лева