IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадин Ангелов: Обмисляме разхлабването на още COVID мерки

Спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят, изтъква здравният министър

15:20 | 11.04.21 г. 6
<p>
	Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.&nbsp;<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Снимка: БГНЕС

Правителството обмисля разхлабване на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта в страната, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

По думите на министъра спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят. 

Още от утре част от мерките в страната стават по-леки. Присъствено в училищата се връщат учениците от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде и обучението за две седмици на децата от 7, 8 и 10 клас.

От утре се разрешава на ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

Единствено някои наши опоненти не разбраха сериозността на ситуацията. Шегуват се с вируса, оспорват мерките, но когато самите те се разболеят - тичат по болниците и искат да ги лекуват с ремдезивир. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който заедно със здравния министър Ангелов посети днес Мулдавския манастир.

Според Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публиката по стадионите.

Премиерът и спортният министър Красен Кралев посетиха и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева.

Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да бъде домакин на финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

Близо 48 млн. лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

По-рано днес Борисов обяви, че страната ни ще получи общо 2,7 млн. дози от ваксината на Pfizer, като се очаква доставките да бъдат осъществено до средата на юни.

„Убеден съм, че вече май месец с 3 милиона ваксинирани, ще имаме колективен имунитет“, заяви Борисов. „Казвам ви това за ваксините, защото всичко е уговорено, да не си приписват някои заслугите“, добави премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 2 години
Не е Галева бе, има си фамилия. Това е Майчето - нещо си се смахнал. Стъпва тя напето и си вири д у пппето момето.Убавица е тя. Ти да видиш. Само с устата нещо не се получава. Но и така си я искаме - стискаме за вратлето..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 2 години
Да, хубавое да се върнат, че ми липсват.Искам пак да викат "Оставка", искам да надуват ***. След Борисов е ред на Пр ез ре ния Президентчъо, после на Майчето, на Корнелка и другия башибозук . Само Славчо искам да остане и да ни направи живота купон. Ще ни пее и свири ден и нощ. Пред Народното събрание да искарат колоните и пиенето. и да видим дали системата ги уби или сега започва .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
каква загуба ?! Бащицата е номер 1 ... :)))мая галева две години се простира по жълтите павета с черни чершафи и не мое събере хора да напълни един стадион ... :)))наесен след новите избори баце съвсем ще ги скъса ... къде си тръгнал ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
дядя Вова
преди 2 години
"Спадът на заболеваемостта е добра индикация"а ЗАГУБАТА на ГЕРБ каква индикация е?На айде от нас да мине или така казаха от Кораба майка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
julian12
преди 2 години
Долна, жалка душица...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
"Според Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публиката по стадионите."по селските стадиони правилата за безопасност ще са преизпълнени...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още