Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Л. Павлова: Ключово постижение в председателството бе дебатът около бюджета на ЕС

Най-голямата гордост на българското европредседателство е споразумението за командироването на работници, заяви министърът

Л. Павлова: Ключово постижение в председателството бе дебатът около бюджета на ЕС

Снимка: БТА

Една от големите индиректни ползи от председателството ни на Съвета на ЕС е, че променихме имиджа и познаването на България. Това заяви министър Лиляна Павлова на дискусия "Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - резултатите" в НДК, цитирана от БТА.

Тя отчете, че 284 събития са се провели в София, а 35 хиляди делегати са дошли при очаквани около 20 хиляди. Според нея гостите у нас са ни преоткривали с всяко следващо идване в различен аспект - и като туризъм, и като бизнес, и като политически партньор.

Освен темите и приоритетите, които подбрахме, за мен е важно, че в много случаи виждахме единството, коментира още Павлова. Тя отбеляза, че ако сме единни и сме заедно, ще сме по-силни. Вярвам, че девизът на българското председателство беше адекватен и релевантен на случващото се, посочи министърът. 

Още по темата

Програмата и приоритетите на самото председателство бяха достатъчно гъвкави и дадоха възможност да сме адекватни и напълно в крак с действителността и проблемите на деня, смята още тя.

Като ключово постижение тя посочи дебата за многогодишната финансова рамка след 2020 г.

По думите ѝ най-голямата гордост на българското европредседателство е споразумението за командироването на работници и единното заплащане на командированите работници.

Лиляна Павлова съобщи още, цитирана агенция „Фокус“, че от 105 наследени законодателни досиета от естонското председателство, 78 досиета са приключени от България.

Тя припомни, че преди седмица са били закрити три досиета, по които не беше постигнато съгласие две години и половина. Става дума за единните системи за социална сигурност, за регламента за баланса между личния и професионалния живот и за прозрачността на условията на труд, уточни Павлова.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

4
 
4
 
3
преди 2 години
Ще влеза в тона на един наш умен съдописник тук - хубаво е, че много хора откриха и преоткриха България на картата на Европа! Нека пак да идват и ни откриват по пътя ни на промените и евроатлантическата ни интеграция - да се убедят на живо, че неотклонно го следваме с цената на всичко!!! ;) :lol:
3
 
3
 
2
majnata до: Hahoto
преди 2 години
Дебело и дебелашко самохвалство ...
2
 
8
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Добре е, че европредседателството мина без сериозни гафове, но това самодоволно самохвалство ми иде в повече!

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията