Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Липсата на инфраструктура по морето остава основен проблем за туризма

Ако се реализира ръст на туристите, то е заради увеличението на легловата база, смята Благой Рагин

Свръхпредлагане на места за настаняване по морето и липсата на инфраструктура между морските курорти остават основните проблеми за привличането на туристи на нашето Черноморие. Това каза пред Нова телевизия председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.

Той определи намерението на Министерството на туризма да направи плажовете безплатни като „добра идея“.

Рагин няма данни за броя на туристите и за приходите от туризъм към момента, но коментира, че данните са противоречиви, без да дава повече яснота. По думите му трябва да се изчакат данните на националната статистика относно летния сезон, но за него „ако има ръст на туристи, то е заради увеличението на легловата база“.

Още по темата

В коментар за оплаквания на граждани във връзка с 4-звезден хотел в Слънчев бряг с проблемен асансьор, неработещи хладилници, мръсни кърпи, матраци, обсипани с петна, и мухъл в баните Рагин каза, че "ние сме в Европейския съюз, но не спазваме европейските норми". "При нас се раздават глоби от 1000 лв., но те няма да променят нещата", добави той.

Николай Стойков, регионален директор на Комисията за защита на потребителите в Бургас, заяви, че ще има и предложение към Министерството на туризма за понижаване в категория на въпросния хотел.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Обяви за обществени поръчки за над 34 млн. лв. са били с редица нарушения