IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mеждународен форум за енергийна ефективност събира бизнеса и общините

Ще бъдат дискутирани възможности за финансиране, партньорства и успешни бизнес решения в областта на енергийната ефективност

12:00 | 08.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация:&nbsp;DMI-Еvents</p>

Илюстрация: DMI-Еvents

Форум с международно участие на тема: „Енергийна ефективност – възможности и предизвикателства пред общините и бизнеса в Република България“ дава уникална възможност на бизнеса да разбере как да финансира своите проекти в областта на енергийната ефективност, да се срещне с водещи лектори в тази сфера, както и за директна връзка с бъдещи партньори и представителите на общините. Събитието, което ще се състои на 16 и 17 май 2018 г. в зала „Киев“ на парк-хотел „Москва“, е посветено на създаването на устойчиви партньорства между фирмите у нас и представителите на местната власт, обединени от проектите за енергийна ефективност. Вижте повече за програмата тук

В рамките на конференцията представителите на компаниите и общините ще получат полезна информация за  механизмите за съфинансиране на проекти по енергийна ефективност, системите за управление на енергия – стандарт ISO 50001:2011, ще се запознаят с добрите практики при публично-частното партньорство, както и с възможностите за финансиране на проекти по Оперативните програми на ЕС. Гостуващите презентатори ще представят актуална информация за действащите директиви на ЕС, националните планове и програми, както и конкретни съвети и практически насоки в процеса на подготовка, финансиране, реализиране и правила за одит на европейските проекти.

Организатор на събитието е DMI-Еvents – екип от професионалисти, които организират тематични събития с изцяло практическа насоченост. Конференцията е подкрепена и се реализира в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Австрийската енергийна агенция и Столична община – направление „Архитектура и градоустройство“.

На 16 и 17 май 2018 г. в  зала „Киев“ на парк-хотел  „Москва“ на едно място ще  се съберат експерти, представители  на българските общини и на бизнеса, които са пряко ангажирани с проучването и конкретното прилагане на добрите практики и успешните решения в сферата на енергийната ефективност. Участниците от общините ще имат възможността да  обменят опит с колеги от други региони на страната, да се запознаят с австрийския опит в сферата, както и да се срещнат с представители на фирми, които предлагат услуги в сферата на енергийната ефективност.

Програмата на събитието е изцяло практически насочена и е разделена на няколко основни панела. По време на сутрешната сесия експерти на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) ще представят европейската и национална рамка за енергийна ефективност и задълженията, отговорностите и възможността за водеща роля на общините. Въвеждането на системи за управление на енергия по стандарт ISO 50001:2011 ще представи инж. Здравко Георгиев, изп. директор на Софийска енергийна агенция „Софена“.

Една от основните теми в панела с практически насоки е посветена на механизмите за съфинансиране на енергийна ефективност – представена от Цвета Наньова, изп. директор на Българо-австрийската консултантска компания. На аудиторията ще бъде предложена и актуална информация за възможностите за разработване на енергийноефективно градско осветление – тема с голямо практическо приложение и очакван значим икономически ефект. Друго иновативно предложение с голям потенциал за бъдещо развитие е темата за почти нулево-енергийните сгради, която ще бъде представена от експерти на  ЕнЕфект.

В панела за обмяна на опит ще бъдат представени възможностите и работещите модели за понижаване на енергийното потребление. За успешни примери от Австрия за енергийноефективните сгради, които са приложими и у нас, ще разкаже Нахме Алтман-Мавадат от Австрийската енергийна агенция. В същия панел български общини ще информират за напредъка си и ще споделят опита си в изпълнение на проекти за повишаване на енергийната ефективност.

Конференцията „Енергийна ефективност – възможности и предизвикателства пред общините и бизнеса в Република България“ е мястото, където фирмите и общините ще могат да установят контакти за бъдещо ползотворно партньорство. Споделеният национален и международен опит ще им помогне да интегрират успешните практики в своята работа. Включването на експертите в международната инициатива ще им позволи да предадат директно знанията си на участниците в събитието, да зададат насоките за развитие в областта на енергийната ефективност и да получат директна обратна връзка за проблемите, с които се срещат общините и бизнеса при прилагането на мерки за енергийна ефективност. В рамките на форума ще бъде отправен и поглед в бъдещето. За интелигентните градове, новаторските методи на енергийно обновяване и възможностите това да стане реалност и у нас – ще презентира архитект Мартина Ненова от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

На финала на конференцията се очаква да се включат и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и експерти от Оперативна програма „Региони в растеж“, които в серия от презентации да дадат насоки как да бъдат избягвани най - често срещаните грешки при изпълнението и отчитането на проекти по ОП „Региони в растеж“.

Организаторите на събитието предлагат информационен пакет на всеки участник, като в билета за участие са включени също и обяд и няколко networking кафе-паузи. По време на паузите представителите на фирмите ще могат да установят личен контакт, да обменят ценен опит и да срещнат нови партньори, с които да установят успешни контакти и да планират съвместни бизнес начинания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още