IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Керемедчиев: Сърбия става агресивен проводник на руски интереси

Сътрудничеството между Белград и Москва преминава от военно ниво в сферата на разузнаването и се задълбочава, твърди експертът

12:53 | 23.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сърбия от истинския „троянски кон“ на Русия на Балканите се превръща в един много агресивен проводник на руските интереси в региона, заяви пред БНР Милен Керемедчиев, експерт по международни отношения и бивш заместник-министър на външните работи.

Според него сътрудничеството между Белград и Москва преминава от военно ниво в сферата на разузнаването и се задълбочава. 

„Сърбия винаги е поддържала политиката на Русия в региона и е разчитала на Русия за нейната борба за непризнаване на Косово. Така че не е тайна, че руските и сръбските разузнавателни служби са изключително близки и този видеозапис показва точно това – приятелските отношения в определени операции, които се извършват от сръбските служби, явно заложени от руските, в региона“, коментира Керемедчиев в предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“, според когото сръбските служби се явяват прокси на руските в региона.

„Дали това е в Северна Македония, дали е към България, разбира се въз основа на енергийните проекти“.
Керемедчиев смята, че този запис е излязъл от други служби, а не от руските или сръбските и наистина има за цел да отговори на все по-затоплящите се отношения между службите на Русия и Сърбия и тяхното агресивно поведение в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още